Prijavi sajt na Yahoo

p>Yahoo je jedan od najvecih pretrazivaca i prijava na ovaj pretrazivac je bitna za SEO i propagaciju vaseg domena na Internet-u. Prijava sajta na Yahoo je deo osnovnog rada na SEO vaseg sajta.

Da biste lakse prosli celu proceduru prijave na Yahoo potrebno je pre svega otvoriti nalog na Yahoo stranici za otvaranje naloga. Ukoliko vec imate nalog udjite na Yahoo i zatim predjite na Yahoo Site Explorer . Prvo morate ubaciti sajt u traku u vrhu i prijaviti sajt. Zatim dolazi proces verifikacije prilikom koga izaberete nacin verifikacije : ubacivanje koda u stranicu ili upload stranice sa datim imenom od Yahoo-a .Yahoo ima za svaki sajt drugaciji kod tako da prilikom ove operacije otvorite u posebnim prozorima i jedan i drugi nacin verifikacije. Ovo je bitno zato ste ne uspe verifikacija sajta jednom metodom a povratak na stranicu ne daje vise opcije biranja verifikacije ukoliko je vec pokrenuta verif. tako da morate izbaciti sajt iz Site Explorer-a i ponoviti celu proceduru (ovo se retko desava ali se desava).Link ka Site Explorer-u ubacite u omiljene linkove u browser-u.

Ukoliko ste prosli verifikaciju i desno od imena domena imate Site Authenticated mozete da krenete u koriscenje opcije Manage levo od imena domena.

Ne zaboravite da napravite i ubacite sitemap-e u root domena u oblicima : sitemap.xml,urllist.txt,sitemap.html. Opcijom Manage dolazite na stranicu gde mozete odmah ubaciti Feed prijavljenog domena, ukoliko imate Feed obavezno ga ubacite. Ukoliko zelite da odjavite vas sajt na Yahoo koristite opciju desno ,Authentication, preko koje dolazite na stranicu sa kodovima za prijavljivanje i u dnu imate opciju ,Unauthenticate,. Ukoliko zelite vizuelnu kontrolu broja linkova prema vasoj stranici ili domenu mozete postaviti na svoj sajt Badge Yahoo badge Sva uputstva o Site Explorer-u se nalaze ovde. Mala napomena : Yahoo je kao i Google u poslednje vreme krenuo u preuzimanje pojedinih social networking sajtova , svoj Yahoo ID nemojte izgubiti ili zaboraviti bice vam potreban za ulaz u sve servise koji pripadaju Yahoo-u. Sacuvajte kompletne podatke koje ste prijavili prilikom registracije (obavezno popuniti sva polja) , ukoliko izgubite lozinku nece vise biti dovoljno dati svoj mail vec trebate odgovarati na ostala pitanja iz formulara.

Related posts

No Comments

Chinese (Traditional)EnglishFrenchGermanHindiRussianSerbianSpanish