Kako do besplatnog bloga

Nemate svoj blog ? Napravite svoj licni blog sa jednim od sledecih provajdera.

Ukoliko nemate svoj licni blog mozete koristite jedan od sledecih servisa vam omogucuju da postavite besplatni blog bez ikakvih poznavanja instalacije ili odrzavanja istih. Pojedini servisi nude i dodatni hosting za slike, hosting za html, video ili su specijalizovani za uzi krug korisnika .

Otvaranjem besplatnog naloga na jednom od ovih servisa dobijate besplatni blog sa manje ili vise dodatnih servisa , na vama je samo da izaberete onaj koji vam najvise odgovara i krenete da pisete svoj Internet Blog. Prednost besplatnog bloga je automatsko i veoma brzo indeksiranje od strane internet pretrazivaca pogotovu ako je doticni servis u vlasnistvu pretrazivaca kao na primer Blogger.com

Besplatni blog ne zahteva nikakvo poznavanje instalacije web servisa ili odrzavanje iste. Pojedini servisi podrzavaju vecu kontrolu kao sto su promene skina ili postavljanje licne template , kustomizaciju bloga i postavljanje vasih reklama ili licnog koda na stranicama bloga.

Nedostaci besplatnog bloga su : na pojedinim blogovima su postavljene reklame od strane provajdera, nemogucnost instalacije plugin-ova po zelji , popularnost koju postignete na Internetu sa svojim besplatnim blogom pripada provajderu usluga a vasa je samo autorska satisfakcija da ste vi pisali taj blog, ukoliko dodje do zatvaranja servisa ili vaseg naloga gubite sto ste postigli po pitanju popularnosti na Internet pretrazivacima.

Veoma je bitno da sacuvate sve tekstove koje ste napisali tojest sacuvate svoj autorski rad koji mozete kasnije prebaciti na bilo koji blog. Ukoliko vam je vazna pozicija vaseg bloga na Internetu odustanite odmah od besplatnog bloga, zakupite hosting i postavite svoj licni blog – ovo je jedini nacin da sacuvate svoj rejting na Internet Pretrazivacima. Vecina blogera na javnim servisima smatra da je status njihovog bloga na Pretrazivacima kao Google i Yahoo posledica kvaliteta njihovog bloga ne obracajuci paznju na cinjenicu da oni samo predstavljau jednog od mnogobrojnih autora besplatnih blogova, najvecu satisfakciju na pretrazivacima od ovakvih blogova imaju provajderi ovakvih servisa .

Toliko o besplatnim blogovima od mene – ukoliko zelite da izgradite realno prisustvo i poziciju vaseg bloga na Internet Pretrazivacima zakupite bilo kakav hosting i postavite svoj domen i blog .

Evo spiska besplatnih servisa sa kratkim opisom:

WordPress.com – Svetska klasa bloga

O bloger – Srpski

Blog.com – Besplatni blog sa neogranicenim protokom

Blogger.com – Blog servis u vlasnistvu Google-a – odlican servis i lak za koriscenje.

Edublogs.com – WordPress blogovi za nastavnike .

BlogRox.com – WordPress platforma sa 50MB besplatnog prostora.

Blogabond.com – Za blogove o putovanjima

Trippert.com – Jos jedan blog o putovanjima

Freevlog – For video blogging.

Ufem.com – Besplatni blog za lepsi pol.

Xanco.com -Podelite vase mobilne kmunikacije sa prijateljima i porodicom

Blogetery.com – Nudi vise template-a, anti-spam, Besplatni sub-domain i druge servise

Edublogs.com – Blogging for educators

Bravenet.com – Besplatni blog hosting with RSS feeds and more

Xanga.com – Socijalna mreza, blogovanje

Yahoo 360

Windows Live Spaces – Besplatni blog sa vasim MSN nalogom

Blogr.com – Besplatni blog, hostuje slike i video, i podcast

Tooum.com – Integrisan blog i forum

LiveJournal.com – Jedan od poznatijih blog servisa

i ostali :

Zoomshare.com Tumblr.com Etribes.com Open Diary.com ClearBlogs.com Blogsome.com Blog Ladder.com Blogster.com BlogYx.com Bloki.com Netcipia.com Squarespace.com Vox.com Terapad.com SoulCast.com JorunalFen.net

Postavi svoj licni blog – Uzivaj u slobodi pisanja!!